Ook in andere branches hebben wij mogen ontwikkelen en ondersteunen, van administratiekantoren tot webshops, geen bedrijf waarbij een administratieve ondersteuning geen optie is!
Ook in andere branches hebben wij mogen ontwikkelen en ondersteunen, van administratiekantoren tot webshops, geen bedrijf waarbij een administratieve ondersteuning geen optie is!
Vanaf vandaag is de Tegemoetkoming vaste lasten (TVL) aan te vragen op de website van de RVO. Deze regeling is bedoeld voor mkb-ondernemers en zzp’ers in onder meer de horeca, recreatie, evenementen, kermissen, podia en theaters om hun vaste lasten te betalen.
De getroffen sectoren die eerder in aanmerking kwamen voor de Tegemoetkoming schade COVID-19 (TOGS) kunnen opvolger TVL vanaf 30 juni om 9.00 uur aanvragen via de site van de RVO. De regeling is één keer aan te vragen tot en met 30 oktober 2020 en komt bovenop de NOW, de vergoeding voor loonkosten. De subsidie bedraagt minimaal 1.000 en maximaal 50.000 euro en geldt voor de periode van 1 juni tot en met 30 september 2020.
Lees ook: Corona: dit zijn de financiële regelingen voor ondernemers, bedrijven en zzp’ers
De tegemoetkoming is bedoeld om steun te geven voor vaste kosten als huur, onderhoud en verzekeringen. De TVL wordt berekend met het totale omzetverlies en een percentage vaste lasten per sector. Het percentage vaste lasten per sector is bepaald met gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Variabele kosten (bijvoorbeeld stroomverbruik) worden niet meegerekend, omdat deze zijn gekoppeld aan bedrijfsactiviteiten die lager uitvallen of zelfs verdwijnen door de coronacrisis.
Als u de btw-aangifte per kwartaal doet, dan neemt u de omzet van het tweede kwartaal (april, mei, juni) 2019, en deelt dat bedrag door 3. Dit telt u op bij de omzet van het derde kwartaal (juli, augustus, september) 2019.
Een rekenvoorbeeld:
Bedrijven die tussen 1 april en 15 november 2019 zijn gestart, gebruiken de omzetcijfers van de eerste vier maanden na hun startdatum.
Bedrijven die ná 15 november 2019, maar voor 1 maart 2020 zijn gestart, berekenen hun omzet vanaf hun startdatum tot 15 maart 2020. Dit bedrag delen zij door het aantal maanden dat ze in bedrijf zijn, keer 4.
Een rekenvoorbeeld: